17 Beneficii neașteptate pentru sănătate ale gramului de cai (Kulthi)

January 22, 2023 0 Comments

Gram de cai este un miracol foarte aliment, iar mâncarea este consumată pe scară largă ca o dietă de bază în părțile din sudul Indiei. Gram de cai este bogat în nutrienți și au o mulțime de minerale prea fosfor, calciu, proteine și fier. Astfel, se știe că este foarte benefic pentru sănătatea umană, atât cât este utilă și pentru sănătatea animalelor.
Ce este Horse Gram sau Kulthi?
Numit științific Macrotilom uniflorum, Gram de cai conform USDA spune că lintea maro închisă, care are formă plană și rotundă, este cunoscută pentru a ne aduce oamenilor o mulțime de proprietăți terapeutice. Și asta este exact ceea ce vom vorbi astăzi.

Așadar, vă rugăm să citiți și să fiți bine informați. Aflați mai multe despre beneficiile Gramului de cai, ceea ce oferă corpului, efectelor secundare și multe altele. Aruncă!
Nume în diferite limbi
Vernacular
Bengalikulthi, Kulttho-Kalai. Kutthi
Kannadahurali/ Hurule.
EnglishMadras Horse-gram,
Hindikulthi
Maithalimuthenif
Sanskritrahitha, Culutu,
Gujaratimarathi Kulitha, Kultha
Panjabrarat, 聽 Botang
Kumaun Himalaya și Gadhwalgaheth
Tamilkollu
Teluguwalawalli, Ulava, Vulavalu.
Marathikulitha, hulage
Arabhabulakulta
Konkanikulithu

Valoarea nutrițională a gramului de cai
Iată faptul nutrițional pentru 100 g de această leguminoasă:
Nutrientsamounts
Energie321 聽 Ecals
Umiditate12 gm
Protein22 gm
FAT0 GM
Mineral3 Gm
FIBRA5 GM
Carbohidrati57 Gm
Calciu287 mg
Fosfor311 mg
Iron7 mg

Iată ce are de spus organizația de cercetare NCBI despre beneficiile de nutriție Gram Gram:

„Gram de cai este o cultură de puls subutilizată cultivată într -o gamă largă de condiții climatice adverse. Ocupează un loc esențial în nutriția umană și are o sursă bogată de proteine, minerale și vitamine. Pe lângă importanța nutrițională, a fost legată de scăderea riscului de diferite boli din cauza prezenței substanțelor bioactive non-nutritive. Aceste substanțe bioactive, cum ar fi acidul fitic, acidul fenolic, fibra, inhibitorii enzimatici/proteinazei au efecte metabolice și/sau fiziologice semnificative. Semnificația gramului de cai a fost bine recunoscută de către medicina populară/alternativă/tradițională ca un potențial agent terapeutic pentru a trata pietrele renale, bolile urinare, grămezi, frigul comun, infecția gâtului, febra etc. , cererea de alimente nutraceutice și funcționale este crescută. În ultimii ani, izolarea și utilizarea potențialilor antioxidanți din leguminoase, inclusiv gram de cai sunt îmbunătățite, deoarece scade riscul de boli intestinale, diabet, boli coronariene, prevenirea cariilor dentare etc. Prezenta recenzie a fost atribuită cunoștințelor științifice recente pentru posibilitățile de a explora gramul de cai, ca sursă de compuși alimentari și nutraceutici. ”
Acum să aruncăm un aspect foarte bun și să aflăm mult mai multe despre beneficiile Horse Gram pentru sănătatea noastră generală!
17 beneficii de sănătate de top ale gramului de cai
1. Frigul și febra obișnuită
Frigul obișnuit și febrile ni se întâmplă atunci când sistemul de imunitate al corpului este atacat și când virușii se adăpostesc în corpul nostru. Pentru aceasta, savanții antici din Ayurveda au recomandat consumul de gram de cai atunci când aveți febră, tuse și răceli, probleme bronșice și astm.

Gram de cai ar trebui să fie consumat sub formă de supe, ceea ce ajută la ameliorarea congestiei și face ca tracturile nazale să fie deschise, permițând membranelor mucusului să se înmoaie și să se topească. Acest lucru ajută la respirația ușoară, deoarece nutrienții necesari cresc metabolismul corpului și imunitatea.
2. Digestie
După o masă plină de inimă, ar trebui să vă simțiți acid sau să nu vă simțiți ușor pe stomac în câteva minute până la o oră sau mai mult; Este posibil să suferiți de dureri de indigestie. Acest lucru poate duce la probleme precum GERD și Reflux acid, iar acest lucru este ceea ce vă poate face să vă simțiți neplăcut. Acesta este motivul pentru care Horse Gram este recomandat să fie primul lucru dimineața pe stomacul gol. Acest lucru ajută la stimularea tractului digestiv și face ca digestia să fie o aventură ușoară.

3. Pierderea în greutate
În Ayurveda se spune, dacă se consumă gram de cai în fiecare zi, pierderea în greutate se întâmplă sigur. Acest lucru este doar atunci când consumi gram de cai sub formă de pulbere, iar la aceasta se va adăuga o linie de semințe de chimen. Cei doi ar trebui să fie amestecați într -un pahar cu apă și beți de două ori pe zi, pe stomacul gol, în propria ușurință. Unii aleg să nu aibă gram de cai pentru pierderea în greutate în această formă, ceea ce este bine. În astfel de cazuri, leguminoasa poate fi îmbibată și crudă, sau amestecată cu piper și gram din Bengal pentru a forma o salată crocantă și mâncată.

6. Tulburări menstruale
Problemele de menstruați sunt foarte îngrozitoare și, dacă nu le are, nu ar ști cât de dureros și de a drena energetică poate fi. Încă o dată, puteți avea supa de gram de cai pentru ușurare sau puteți avea salate care ar avea grame de cai în ele, ceea ce ajută la reducerea nivelurilor de iritație asociate cu tulburările menstruale. Când ai neregulanullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *